BRANSCHREGISTER IMPORTÖRER FALSTERBO

Vin Syd/Mikro Syd AB

Vin Syd importerar utsökta viner från utvalda vingårdar i Sydafrika och Europa, och har högsta kvalitet som motto och vi ger personlig service och snabba leveranser via 3P Logistic, Karlskoga. Våra viner finns att beställa på Systembolaget och kommer till Er SB butik på någon dag.

Från Bordeaux, appelation Première Côtes de Blaye, hos Les Vignobles G. Carreu & Fils, hämtar vi ett torrt mousserande vin och en grand reserve.

Våra aktuella sydafrikaviner kommer från:

-NEWTON JOHNSON, som ligger nära Hermanus i Hemel-en-Aarde dalen (Himmel och jord), cirka 5 km från Atlantkusten. Svalka från havsvindarna ger perfekt klimat för vinodling och viner med underbar doft och smak. Området är känt för att producera Kapområdets bästa Pinot Noir och Chardonnayviner. Vingården har numera flyttat till Upper Hemel en Aarde och tillverkar i sin nya vingård allt vin, via gravitation efter krossning. Deras Felicitéviner är mycket prisvärda alternativ. Vingården har en mycket lyxig lunchrestaurang.

-GLENWOOD VINEYARDS är en familjeägd vingård i FRANSCHHOEK, som producerar små volymer av viner med högsta kvalitet. Endast 5% av produktionen går till export. Det mesta vinet säljs i lyxiga restaurangerna i Franschhoek.

-GRANGEHURST WINERY i Stellenbosch har lyckats med att sälja sitt vin till fransmän, som är lika svårt som att sälja is till Eskimåer. Man förstår detta då alla vinerna har höga betyg i Sydafrikas vinguide - John Platter. Vin för den kräsne finsmakaren. Vill Ni bo på en vingård mitt i vinlandets centrum, med personlig service när Ni besöker Sydafika. Kontakta oss. Vinmakaren Jeremy Walker har som motto "slow wine to slow food" och släpper inte sina viner förrän de är mogna att dricka.

-VREDE en LUST, som är Holländska och betyder "Fred och Ivrighet"
grundades 1688 av Jaque Savoye. Han planterade de första vinrankorna redan 1691. År 1966 startade familjen Buys en ny era på Vrede en Lust då man återskapade vingården och renoverade byggnaderna. Specialitet: Bröllop på vingården och exklusivt boende. Logon på etiketten kombinerar delar av Hugenottkorset och ornament från familjen Buys vapensköld. Man producerar viner med respekt för ekologin och med totalt engagemang för kvalitet. Susan Erasmus valdes 2007 till årets kvinnliga vinmakare i Sydafrika.

-DE VILLERS WINES. Familjen de Villiers introducerade konsten att göra vin i Sydafrika för över 300 år sedan. Fortsättningen av dessa ädla traditioner är väl bevarad i dagens familjeföretag. Vinerna kommer från utvalda vingårdar i Kapområdet, ett av de äldsta vinproducerande områden på södra halvklotet. Man har just återuptagit vinleverans till Kina, som senast gjordes med Ostindiska Companiet 1789.


KONTAKTINFORMATION:

Vin Syd/Mikro Syd AB
Åttamannavägen 1
239 42 Falsterbo
www.vinsyd.se

Tel 040-47 54 00
Fax 040-47 15 20
Epost owe.tinmark@vinsyd.se

Vin Syd/Mikro Syd AB