FRANKRIKE, BORDEAUX

Bland vinslott i Médoc. 6 dagar / 5 nätter

Norr om Bordeaux ligger regionen Médoc, där man producerar utsökta viner som Giscours, Margaux, Pauillac och Mouton Rotschild. Ni övernattar på trevliga hotell och bed and breakfast med hög kvalitet. Turen kan förlängas med en el två dagar.

Dag 1. Ankomst till Bordeaux.
Taxi hämtar er vid flygplatsen eller järnvägsstationen och kör er till Le Pian Médoc. Övernattning och middag på ett 3* hotell med pool.

Dag 2. Le Pian Médoc - Moulis en Médoc, 40 km.
Första cykeletappen går genom de vinodlingar, som gjort ortsnamn och vinslott kända över hela världen. Stanna till i Giscours, Margaux eller någon annanstans vid kända och okända slott för provsmakning och inköp! Övernattning på bed and breakfast av hög kvalitet.

Dag 3. Moulis en Médoc – St Seurin el St Yzans, 53 km.
Dagen börjar med nya välkända vinodlingar och fortsätter både genom våtmarksområden och arkeologiska utgrävningar i Brion. Gör en avstickare ner till Gironde och Fort Médoc, uppfört av Vauban. Pauillac, Latour och Lafite Rotschild är några fler anhalter, innan ni når dagens mål. Övernattning på bed and breakfast av hög kvalitet.

Dag 4. Utflykt 40 el 50 km.
Idag cyklar ni delvis längs stränderna till Gironde och förvånas kanske över dess färg. Det är humusämnen som rörs upp av tidvattnet. Här påminner landskapet delvis om Camargue i Rhônes delta och ni kan också få se flyttfåglar. Saint Christoly och La Maréchale har små charmfulla hamnar. Från fyren Richard har man en fin utsikt över Gironde. Övernattning på samma bed and breakfast, som föregående kväll.

Dag 5. St Seurin el St Yzans – Gaillan, 60 el 65 km.
Denna etapp tar er tvärs över halvön till Atlanten med sina enorma sandstränder. Ni far igenom de imponerande pinjeskogarna som ligger som ett brett bälte strax innanför sanddynerna. Ni åker ut till den kända badorten Montalivet les Bains, innan ni fortsätter in i landet till er övernattning på ett 4*, magnifikt hotell, i Gaillan en Médoc.

Dag 6.
Efter frukost kör taxi er till flygplatsen el järnvägsstationen i Bordeaux. Programmet slut.

Vid längre tur: Dag 6. Gaillan – Lacanau, 54 km.
Först går turen genom pinjeskog och våtmarksområden med rik fauna och flora. Vid lagunen Contaut passar det bra för rast och picknick. Därefter går färden ner mellan Atlanten och sjön Carcans-Hourtin, som är ett naturreservat. Ni övernattar på ett 3* hotell i Lacanau.

Dag 7. Lacanau – Le Pian Médoc, 53 km.
Sista etappen går till stor del på en nyanlagd cykelväg. Den gamla banvallen går rakt igenom landskapet och bildar ett slags korridor för medvinden, som kan vara kraftig och behaglig under varma dagar. Det är en vacker sträcka och halvvägs kan ni stanna till för rast och picknick. Övernattning på samma hotell som första kvällen.

Dag 8.
Efter frukost kör taxi er till flygplatsen el järnvägsstationen i Bordeaux. Programmet slut.

Resegaranti - för din trygghet.
Vi har ställt Resegaranti till Kammarkollegiet.

Mer information:
http://locafrance.se/cykel3.asp?refnr=33-7


RESEARRANGÖR:

Loca France
Sevesgård 12
439 65 Stråvalla
www.locafrance.se

Tel 0340-65 39 20
Epost locafrance@telia.com