TYSKLAND, PFALZ

12 September 2013 - 18 September 2013

OBS! Startdatum för denna resa har redan passerat!

Vinskörd o Vinfestresa till Pfalz

Nu 20:e året vi kör. Mer än 40 resor har vi gjort tillsammans med våra vinguider, Jan-Ove och Sven-Olof, och vi anser oss kunna bjuda på en fullmatad VINRESA med mängder av information, upplevelser, varierande vinprovning och möjlighet att få med Dig många guldkorn hem. Denna resa kommer Jan-Ove att guida och Inger vara värdinna.

Vinresa Tyskland,  Pfalz -  Vinskörd o Vinfestresa till Pfalz

Preliminärt program

Torsdag 12 sept: Start tidig morgon från Lidköping med flera orter. Det blir paus i Björkäng och på färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. På dagens sista etapp gär vi en vinprovning i bussen där Jan-Ove berättar om tyskt vin och tysk vinodling. Strax söder om Hannover svänger vi av till Lehrte och Hotel Median, där gemensam buffémiddag väntar.
ca 87 mil

Fredag 13 sept: Efter en härlig frukost rullar vi på Autobahn ner mot Pfalz. Efter kaffe- och lunchpauser passerar vi Rhen och kommer direkt in i Tysklands största vindistrikt, Rheinhessen. I Albig blir det besök på Tysklands minsta aktiva vinförening. Där gör vi vår första runda i en vinkällare och sedan en intressant vinprovning med tillfälle till inköp. Resan fortsätter mot vinbyn Grosskarlbach och Hotel Winzergarten, där vi ska bo 4 nätter. Ett glas vin bjuder hotellet på innan den gemensamma middagen serveras.
ca 50 mil

Lördag 14 sept: En tur utmed "Deutsche Weinstrasse" och vinlandskapet där vi hoppas att skörden är i full gång. Snart är det dags för en lärorik sektprovning hos Wiengut Müller Ruprecht i Kallstadt. (Sekt = champagen på tyskt vis.) Efter lunchpaus i Kallstadt åker vi direkt till Bad Dürkheim för den jättestora vinfesten, Dürkheimer Wurstmark. festområdet är lika stort som Liseberg, med massor av attraktioner, En kvarts miljon besökare brukar komma. Ingen gemensam middag denna dag då var och en äter på vinfesten. Det finns mängder av lokala maträtter, inte minst den spektakulära rätten Pfälzer Saumagen.
Ca 10 mil

Söndag 15 sept: Lite sovmorgon innan vi åker till byn Sausenheim för en annorlunda "öppen vinprovning" hos Weingut Schenk-Siebert. Efter provningen stannar vi kvar i Sausenheim då det är vinfest hela dagen. Vi har möjlighet att äta lunch hos Schenk-Siebert eller i något annat festtält i byn. På eftermiddagen är det Festumzug (kortege) och vi kommer att få en egen vagn med eget vin, för att kunna delta såsom fruktansvärda vikingar i själva festtåget. Det är självfallet valfritt att delta, men det är verkligen roligt. (Mer info. om detta från Jan-Ove på tel. 0702 15 30 76) Här bjuds på vin och mängder av glada upptåg. När kortegen är slut och festdeltagarna nöjda, återvänder vi till hotellet och avslutar med gemensam middag.
Ca 5 mil

Måndag 16 sept: Efter de intensiva festdagarna tar vi en lite lugnare måndag. Efter frukost åker vi till Heidelberg, Drottning Silvias födelsestad, för att se slottet och staden. Kanske lite shopping, lunch eller en båttur på Neckar. På eftermiddagen åker vi till Asselheim för en avslutande vinprovning hos Weingut Gaul-Triebel. Sista hotellmiddagen i Pfalz.
Ca 15 mil

Tisdag 17 sept: Efter frukost lastar vi bussen och styr norrut på Autobahn. Kaffe- och lunchpauser utefter vägen. Om plats finns i bussen stannar vi i Travemünde för lite shopping. Vi går ombord på TT-Lines ca 19.00, intar våra hytter (2-bädds insides bokade) och äter sedan Kaptenens buffé inkl. vin/öl i matsalen kl. 20.00.
ca 66 mil

Onsdag 4/9: Vi äter tidig frukost på färjan, åker iland kl. 07.30 i Trelleborg och startar sista etappen mot hembygderna. Paus i Björkäng, söder om Varberg. Sedan fortsätter resan hemåt för att vara åter på hemorten tidig eftermiddag.
Ca 44 mil


Pris

7 200:-/person

Ingår

Resa i helturistbuss, hotell (dubbelrum) inkl. frukost, 2-bädds insides hytt på färjan, vägskatter, färjeavgifter, 5 middagar m.m. Samtliga vinprovningar med proffsig guidning där mycket info och nöje utlovas av Jan-Ove.

Tillval

Enkelrum- och enkelhyttstillägg
+950:- insides, +1 250:- utsides

Tillägg för annan hytt OBS: Måste bokas vid anmälan.
Utsides 2-bädds, tillägg 150:-/person

Anmälan

Till Fjärdingen Resor & Nöjen
0512/102 38 eller
mobil 0707 33 40 30.

Anm-avg.:
750:-/pers (+ ev. avbestskydd 200:-/pers) betalas vid anmälan.
PG 628313-9 eller
BG 5611-2527

RESEARRANGÖR:

Fjärdingens Resor & Nöjen
Markv 6
534 30 Vara
www.fjardingens.se

Tel 0512 - 102 38
Fax 0512 - 102 38
Epost info@fjardingens.se

Fjärdingens Resor & Nöjen