FRANKRIKE: ALSACE
TYSKLAND: PFALZ

5 Maj 2012 - 11 Maj 2012

23 September 2012 - 29 September 2012

OBS! Startdatum för denna resa har redan passerat!

Underbara Alsace En resa längs franska och tyska vinvägar

Alsace är ett välkänt vindistrikt i östra Frankrike mellan floden Rhen och bergskedjan Vogeserna. Här finns många små pittoreska vinbyar med blomstersmyckade korsvirkeshus och vinstugor. Vi bor tre nätter i den vackra staden Colmar som är huvudstad för Alsacevinerna. De gamla sevärda städerna Heidelberg, Strasbourg och Bonn är andra besöksmål. En trevlig resa med både franska Alsace-viner och tyska Pfalz-viner.

Vinresa Frankrike: Alsace. Tyskland: Pfalz -  Underbara Alsace En resa längs franska och tyska vinvägar

Dag 1 Hemorten–Hannover
Avresa på morgonen. Färjor: Helsingborg–Helsingör och Rödby–Puttgarden. I Tyskland passerar vi Lübeck och Hamburg innan vi anländer
till Hannover för övernattning.

Dag 2 Hannover–Heidelberg–Colmar
Efter frukost åker vi söderut via Kassel och Frankfurt till den gamla universitetsstaden Heidelberg. Här gör vi lunchpaus i den vackra stadskärnan mellan floden Neckar och berget Königstuhl med slottet Heidelberger Schloss.
Vi fortsätter sedan mot den tysk-franska gränsen och vidare till Colmar där vi bor tre nätter.

Dag 3 Vinbyar med vinprovning
Vi åker på ”Route de vin, vinvägen”. Under dagen promenerar vi i den fantastiska byn Eguisheim. Vi besöker också idyllen Kaysersberg som ligger vid ett forsande vattendrag på sluttningen av Vogeserna. Riquewihr är den kanske mest bekanta och förtjusande vinbyn i Alsace, med en välbehållen medeltida stadskärna, och här gör vi en vinprovning, innan vi återvänder till Colmar.

Dag 4 Colmar
Vi bor centralt och det finns mycket att uppleva i huvudstaden för Alsacevinerna. Korsvirkeshusen är många och i stadsdelen Petit Venice kan du göra en båttur på kanalerna. Det finns mycket som är sevärt, t.ex. konstmuseet Underlinden. Det är även gott om vinstugor och vinkällare.

Dag 5 Colmar–Strasbourg–Neuheim an der Weinstrasse
Vi lämnar Colmar och åker norrut till Strasbourg där vi ser ”Europabyggnaderna” och besöker den gamla sevärda stadskärnan Grande Ile som finns med på UNESCO´s världsarvslista.
Här finns bl.a. katedralen Notre Dame, en av Europas vackraste medeltidskyrkor och det kända Maison Kammerzell med en fasad helt snidad i trä. Kanske vill du åka med en rundtursbåt runt Grand Ile. Färden går sedan vidare till Neustadt an der Weinstrasse i Tyskland där det blir vinprovning och övernattning.

Dag 6 Neuheim an der Weinstrasse–Bonn–Bremen
Vid Koblenz kommer vi till Rhen och följer floden upp till den gamla staden Bonn som var Västtysklands huvudstad. Här blir det lunchpaus innan vi fortsätter igenom Ruhrområdet, Münster och Osnabrück till Bremen där vi övernattar.

Dag 7 Bremen–Hemorten
Via Hamburg och Lübeck kommer vi till Puttgarden och färjan till Rödby. Hemresan fortsätter sedan genom Danmark till Helsingör.
Efter färjeöverfarten över Öresund fortsätter vi till hemorten.

Utflykter
Dag 3
Vinbyar med vinprovning. Heldagstur. Ingår i resans pris.

Dag 4
Halvdagstur till närbelägna Mulhouse och det fascinerande bilmuséet Cité de l´Automobile med fl era hundra bilar, varav 123 Bugatti.
Pris beroende på program.


Pris

6 750 kr / person

I priset ingår

• Resa i modern turistbuss
• Del i dubbelrum
• Frukostbuffé
• Middag dag 1-6
• Vinprovning i Alsace
• Vinprovning i Rheinland-Pfalz
• Besök i Heidelberg
• Besök i Strasbourg
• Besök i Bonn
• Färjeöverfarter
• Vägavgifter
• Reseledarservice

Hotell

Hannover:
Copthorne Hotel

Colmar:
Hotel Mercure Champ de Mars

Neustadt an der Weinstrasse:
Ramada Hotel

Bremen:
Atlantic Hotel an der Galopprennbahn

Enkelrumstillägg

1 675 kr

RESEARRANGÖR:

Nybergs Buss
Skaragatan 83
531 40 Lidköping
www.nybergsbuss.se

Tel 0510-140 80
Epost info@nybergsbuss.se