ITALIEN, MARCHE

16 September 2012 - 23 September 2012

OBS! Startdatum för denna resa har redan passerat!

Det ljuva Italien - solens mat och Rom

Regionen Marche ligger i mitten av Italien vid Adriatiska havet. Minst lika vacker som grannen Toscana men inte alls lika exploaterat, med vackra småstäder ofta högt belägna på kullar. Marche fick sitt genombrott i Sverige tack vare Bo Hagströms Solens mat och Drömmen om Italien. Vi bor i charmiga Recanati.

Söndag-Måndag
Övernattning i Hannover och trevliga Innsbruck.

Tisdag
Via Brennerpasset kommer vi in i Italien, passerar Bologna mot Adriatiska havet och svänger efter Arcona upp mot bergsstaden Recanati. En ljuvligt vacker småstad med medeltida stadsmurar, vackra palats och poeten Leopardis födelsehus. Romantikens främste poet, lika folkkär i Italien som Bellman i Sverige. Vi bor på fina fyrstjärniga Gallery Hotel Recanat. Vårt hotell har ett mycket bra kök med gastronomiska inslag från trakten.

Onsdag
Jesi och italiensk gastronomi
Målet är den högt och vackert belägna staden Jesi, centrum i vinregionen som producerar det vita och friska vinet Verdicchio. Vi promenerar bland stadens torg, palats och den välbehållna muren som omgärdar gamla stadsdelen. Hos Caseificio Piandelmedico tittar vi på bufflar, provar den omtyckta buffelosten och andra färska mejeriprodukter. Vi besöker en av Marches vackraste byar, Staffolo och gästar byns vinmuseum med provning av regionens viner. Återresan går via Cingoli med vacker utsikt från den vackra lilla staden, kallad ”Marches balkong”.

Torsdag
Vi åker genom naturparken Monte Conero till Portonovo, en av regionens pärlor. Historiskt en liten fiskehamn, idag en badort med sitt turkosa vatten. Bo Hagström spelade in avsnitt av Solens mat i Portonovo och var då med på musselfiskepremiären. Vi besöker välkända vinkällaren Garofoli med rundvandring innan det är dags för provning. Vidare till Loreto, ett populärt resmål för pilgrimer. Tillbaka i vår fina stad kan en promenad bland lokalbefolkningen locka före middagen.

Fredag
Koppla av dag som ger tillfälle att upptäcka på egen hand. Kanske lokalbussen till kusten och små trevliga byar eller lite större staden Ancona. Vår duktiga guide finns tillhands och tipsar om aktiviteter för den som önskar.

Lördag
Efter frukost beger vi till Rom där vi bor mitt i centrum, nära till alla sevärdheter.

Söndag
Stadsrundtur och egen tid, det finns hur mycket som helst att se och vi har hela dagen på oss. Kl 20.30 lyfter vi mot Landvetter där vår buss väntar.


Pris

10.475

Allt detta ingår i priset

* Bussresa
* Flyg
* Flygtransfer
* 7 Övernattning
* 7 Halvpension
* 2 Vinprovning
* Ostprovning
* Utlykter enl program
* Guidetur Rom
* Reseeldare/Guide

RESEARRANGÖR:

Forellenresor
Box 4
541 21 Skövde
www.forellenresor.com

Tel 0500-41 00 87
Fax 0500-48 27 62
Epost info@forellenresor.com