TYSKLAND: PFALZ, RHEINGAU

11 Augusti 2012 - 18 Augusti 2012

OBS! Startdatum för denna resa har redan passerat!

Rheingau-Pfalz Vinvandring

Fördelaktigt klimat, idealisk jordmån och soliga sluttningar är grunden till vinerna i Pfalz och Rheingau. Vi kan idag besöka uråldriga vinkällare och beskåda gamla borgar och ruiner överallt i det sköna landskapet. Dag som kvällstid fylls vinstugorna av vinfantaster och livsnjutare. Under vår resa kombinerar vi två av livets stora fröjder, att i behagligt tempo vandra i vackra och sevärda omgivningar och njuta av mat och goda viner. Vi kallar det vinvandring!

Dag 1
Efter en inte alltför tidig start i Skövde kör vi E4 söderut och efter att ha passerat Hamburg är vi snart framme på övernattningshotellet där middag väntar.

Dag 2
Vi ankommer Rüdesheim under eftermiddagen så varför inte en runda på stan innan middag med välkomstvin.

Dag 3
Efter frukost rustar vi oss för att vandra 12 km längs Rheinsteig som är en 320 km lång vandringsled mellan Wiesbaden och Bonn. Från Geisenheim går vi under förmiddagen till vinslottet Schloss Johannisberg, beläget i vinberget högt över Rhen. Utsikten över Rheingau är intagande. Vi provar de välrenommerade vinerna och intar lunch på slottets domäner. Bussen tar oss sedan tillbaka till Rüdesheim.

Dag 4
Även idag skall vi njuta av en tur längs Rheinsteig. Efter utcheckning från hotellet kör bussen upp oss till Eichberg. Dagens vandring genom skog och vinrankor är ca. 14 km och slutar i den lilla måleriska orten Schlangenbad. Med endast 900 invånare är den Tysklands minsta kurort. Idag äter vi picknick-lunch medhavd från hotellet. Under eftermiddagen besöker vi vinstaden Mainz och flanerar i den mysiga stadskärnan. Visning och sektprovning på Kupferberg Sektkellerei. Vi lämnar Rhen och Rheingau och åker till Neustadt an der Weinstrasse. Vi inkvarterar oss för tre nätter på hotel i centrum. Middag på hotellet.

Dag 5
Med kroppen laddad med ny energi av den rejäla tyska frukosten promenerar vi från hotellet till den tyska vinvägens vandringsled. Ca 10 platta kilometer tar oss till den lilla pärlan vinbyn Deidesheim. Lunchen kan intas på någon av de små restaurangerna och vinstugorna. På programmet står sedan besök hos Weingut Reichsrat von Buhl. Här har man producerat prisbelönta viner i över 150 år. Vi gör en stor vinprovning och kan köpa med oss våra favoriter från vingårdens butik. Återresa till Neustadt.

Dag 6
Efter en lugn förmiddag åker vandringsskorna på och vi går söderut till byn Edenkoben som kryllar av vinbönder och vinstugor. Efter ett kallt glas Pfalzvin åker vi tillbaka till hotellet där vi kan vila ut ett slag och fräscha upp oss. Vi besöker sedan Weingut Weegmüller i Neustadt och provar några av alla deras sorter. Sedan gör vi kvällsutflykt till Bad Dürkheim, en känd kur- och vinort. Här serveras vi en Pfälzerbuffet i en restaurang inrymd i världens största vinfat. I kvällens middag ingår vin, skål!

Dag 7
Från Neustadt kör vi norrut mot Hannover dit vi efter ett par trevliga stopp kommer fram på kvällen.

Dag 8
För dig som behöver komplettera skafferiet stannar vi till för lite shopping innan vi lämnar Tyskland för att på kvällskvisten återvända till hemorten.


Pris

7.975:-

Allt detta ingår i priset

* Bussresa
* 7 Övernattning
* 7 Frukost
* 2 Lunch
* 7 Middag
* 4 Vinprovningar
* Reseledare
* Färjor & vägskatter

RESEARRANGÖR:

Forellenresor
Box 4
541 21 Skövde
www.forellenresor.com

Tel 0500-41 00 87
Fax 0500-48 27 62
Epost info@forellenresor.com